ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες (καθαρισμένες)
900 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
5 τεμ. αστεροειδείς γλυκάνισοι
2 τεμ. ξυλάκια κανέλας
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πολτοποιούμε τις καθαρισμένες και πλυμμένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ και βυθίζουμε μέσα σ αυτό τους γλυκάνισο υς, τα ξυλάκια κανέλας, ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για μια ολόκληρη ημέρα ώστε να απορροφήσει όλα τα αρώματα.
- Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και έπειτα το αφήνουμε στη φωτιά για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού).
- Αφού κρυώσει το βάζουμε σε μπουκάλια της επιλογής μας και μπορούμε να το έχουμε στο ψυγείο μας για 1 μήνα.
TIPS
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σοκολάτες, παγωτά, γαρνιτούρα σε γλυκά, smoothies, γρανίτες.
Σαν ρόφημα : τοποθετούμε λίγο από το σιρόπι σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε ανθρακούχο νερό ή νερό βρύσης και το απολαμβάνουμε με παγάκια.
Cocktail (mojito strawberry) : χτυπάμε με το γουδοχέρι τα λάιμ, τη ζάχαρη και το δυόσμο, βάζουμε σιρόπι στο ποτήρι, έπειτα γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο. Προσθέτουμε το ρούμι της επιλογή μας, λίγη σόδα και ανακατεύουμε ελαφρώς.