LifestyleΠαιδί

Σχολεία 2024: Προσεχώς το Sports Pass – Ποιοι μαθητές θα λάβουν 300 ευρώ

Οι μαθητές ετοιμάζονται για την επιστροφή στα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά 2024-25, με το πρώτο κουδούνι να χτυπάει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει μια σειρά από αλλαγές που αφορούν το πειθαρχικό σύστημα, την απαγόρευση κατοχής και χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, καθώς και το καθεστώς των απουσιών. Ένα από τα μέτρα που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το λεγόμενο «Sport Pass», το οποίο είχε προαναγγελθεί από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024 (δηλαδή μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου) θα δοθεί για πρώτη φορά στους μαθητές το «Sport Pass», ένα κουπόνι που αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό.

Το «Sport Pass» θα παρέχει οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ, και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος που έχει στόχο την προώθηση της άθλησης των παιδιών. Με αυτό το ποσό, οι μαθητές της 1ης Γυμνασίου θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε αθλητικούς συλλόγους της επιλογής τους, ενισχύοντας έτσι τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών της 1ης Γυμνασίου φέτος είναι περίπου 100.000, από τους οποίους περίπου 35.000 θα λάβουν το Sport Pass, με βάση κριτήρια που αφορούν τα οικογενειακά εισοδήματα.

Σύμφωνα με το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του Υπουργείου Παιδείας: «Το πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών παρέχει την ευκαιρία σε μαθητές της Α’ Γυμνασίου να εγγραφούν σε αθλητικούς συλλόγους της επιλογής τους, ενισχύοντας έτσι τον αναπτυξιακό αθλητισμό. Από τους περίπου 100.000 μαθητές που απευθύνεται το πρόγραμμα, μόλις 35.000 θα δικαιούνται το κουπόνι των 300 ευρώ, με την επιλογή να γίνεται κατά προτεραιότητα με βάση οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια».

Οι γονείς έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το «Sport Pass», ζητώντας όμως να επεκταθεί το μέτρο σε όλους τους μαθητές της 1ης Γυμνασίου, τονίζοντας ότι ο αθλητισμός είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ανάπτυξη όλων των παιδιών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα