HighlightsΕξορμήσειςΚοζάνη

Βόλτα στα όμορφα Πετρανά Κοζάνης!

  • Τα Πετρανά απέχουν μόλις 8 χλμ από την πόλη της Κοζάνη. Είναι ένα χωριό μέσα στη φύση, ιδανικό για περίπατο και χαλάρωση! Στο κέντρο του χωριού υπάρχει η πλατεία με το σιντριβάνι, όπως και ο Ιερός Ναός της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

1 σχόλιο

Παπαδόπουλος Γιώργος 27 Ιουλίου 2019 at 22:47

Πρόκειται για έναν τόπο με πολλές ευχέρειες. Απέχοντας 8 χιλιόμετρα από την Κοζάνη, μόλις δέκα λεπτά δηλαδή από το κέντρο, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάποιον που θέλει να ξεφύγει από τούς ρυθμούς της καθημερινής ρουτίνας της πόλης. Στην όμορφη πλατεία με το συντριβάνι ο επισκέπτης θα αντικρύσει ομορφιές όπως το τρενάκι που κουβαλάει λουλούδια και πολλούς άλλους θησαυρούς. Θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον καφέ η το ποτό του δίπλα απο την εκκλησία στο κέντρο του χωριού η κάτω απο τα πεύκα στο κεντρικό αναψυκτήριο το οποίο όντας δίπλα απο την ευρωπαϊκών προδιαγραφών παιδική χαρά στην οποία μπορούν ξένοιαστα και κυρίως με ασφάλεια να παίξουν τα παιδιά μας. Επίσης το χωριό διαθέτει παραδοσιακούς καφενέδες για τον επισκέπτη με μεράκι να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα όπως το τσίπουρο, τον παστουρμά και το ανατολίτικο σουτζούκι. Το κύριο ατού βέβαια του χωριού, είναι οι φιλόξενοι κάτοικοι του, οι οποίοι δεν θα διστάσουν να καλημερίσουν τον επισκέπτη και να τον κάνουν να νιώσει και ο ίδιος σαν Πετρανιώτης.

Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα