Υλικά:
3-4 μεγάλες πατάτες για ψήσιμο στον φούρνο
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. μείγμα μεσογειακών μυρωδικών
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Προαιρετικά: φρέσκο μαϊντανό (ή κόλιανδρο), σος με sour cream ή σος ροκφόρ/blue cheese για το ντιπ
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
2. Λαδώνετε ελαφρά ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη.
3. Κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπολ. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε για να πάει παντού.
4. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη και τα μυρωδικά και πασπαλίζετε τις πατάτες με αυτό.
5. Πασπαλίζετε τις πατάτες με το τριμμένη τυρί και απλώνετε τις πατάτες πάνω στο χαρτί ψησίματος με την φλούδα προς τα κάτω.
6. Ψήνετε για 25-35′ και με ένα πιρούνι ελέγχετε αν έχουν μαλακώσει. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζεται με φρέσκο μαϊντανό και αν προτιμάτε ντιπ από ροκφόρ, λιώνετε το τυρί σε χαμηλή φωτιά.