Το μεγάλο κιχί είναι δημιούργημα του αρτοποιού Γιάννη Σιδέρη, το οποίο και έκοψε η σεφ Νανά Γκαμπούρα σε 2.000 μικρά κομμάτια τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2017 στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία». Τα 2.000 κομμάτια από το κιχί διαστάσεων 1,20 Χ 1,20, προσφέρθηκαν στους εκατοντάδες επισκέπτες της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας.
Ενάμιση χρόνο αργότερα ανάλογο κιχί ετοιμάστηκε από το Γιάννη Σιδέρη στην εκδήλωση γευσιγνωσίας – οινοποσίας του ΕΒΕ Κοζάνης, με τοπικά προϊόντα στις 16 Φεβρουαρίου 2018 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Δύο χρόνια μετά ένα ακόμα κιχί του αρτοποιού θα ετοιμαστεί στις 23 Φεβρουαρίου του 2020, Κυριακή της Μικρής Αποκριάς για να πάρει βραβείο γκίνες. Έτσι για την ιστορία….
Ιωάννα Παπαδημητρίου
prlogos.gr