Υλικά
- 1 κοτόπουλο 1.200 γρ., σε 8-10 κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες 2-3 πιπεριές Φλωρίνης + 3 πιπεριές κέρατο
- 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 0,5 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη, μουλιασμένος σε 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανός + 4 κουτ. σούπας κόλιανδρος, ψιλοκομμένα
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέτρια κομμένες, σε 2 κουτ. σούπας λάδι για 5 λεπτά. Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το δεντρολίβανο με τη δάφνη και το σκόρδο για 3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το ξίδι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κρόκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος. Αφαιρούμε τη δάφνη και το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Πηγή: http://www.gastronomos.g