LifestyleΓυναίκα

5 βασικά πινέλα για το μακιγιάζ μας από την Efi D!

Αγαπημένοι και αγαπημένοι μου γεια σας,
Το σημερινό θέμα είναι άλλο ένα από αυτά που εσείς ζητήσατε και δε θα μπορούσα παρά να σας ακούσω! Τα βασικά πινέλα που χρειάζεται μία αρχάρια κοπέλα στο μακιγιάζ. Πόσα χρειαζόμαστε τέλος πάντων;

Πολλές φορές επηρεασμένοι από το διαδίκτυο, το YouTube, κάποιο blog ίσως, νομίζουμε πως χρειαζόμαστε 100 πινέλα, για την παραμικρή χρήση το καθένα. Η αλήθεια είναι μία. Χρειαζόμαστε τόσα, όσες είναι οι ανάγκες μας.

Αν βλέπετε πως 1 δε σας κάνει, χρειάζεστε άλλο ένα. Αν διαπιστώσετε πως 2 ή 3 σας «δεσμεύουν», χρειάζεστε ίσως ένα παραπάνω. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι ένας αρχάριος δε χρειάζεται πάνω από 4 ή 5 κατά τη γνώμη μου.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Υπάρχουν πινέλα για μία χρήση, υπάρχουν όμως και πολυχρηστικά πινέλα. Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια, κυκλοφορούσε ένα σετ της Real Techniques, το οποίο περιλάμβανε ένα πινέλο το οποίο λεγόταν multi-task brush, δηλαδή πολυχρηστικό πινέλο.

Όντως τα κάνεις όλα με εκείνο. Δοκίμασα από foundation μέχρι κοψίματα και bronzer και τα έκανε όλα ικανοποιητικά με τον ανάλογο χειρισμό. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι πλέον από πολλές απόψεις δε με βολεύει, διότι βρίσκω άλλα πινέλα ή εργαλεία να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πέντε πινέλα και ένα σφουγγαράκι. Γι’ αυτά θα μιλήσουμε σήμερα. Εσείς «χρειάζεστε» ή τα 5 πινέλα ή τα 4 πινέλα και το σφουγγαράκι. Αυτό εξαρτάται πάντα στο τι σας βολεύει και κατά πόσο εξοικειωμένοι είστε με το πινέλο ή το σφουγγαράκι. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικότερα:

1. Foundation ή Βάση


Πινέλα για βάση ή foundation μπορείτε να βρείτε πολλά, σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, αναλόγως πάντα το αποτέλεσμα που θέλετε. Υπάρχουν πινέλα που θα σας δώσουν τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη, αυτά που θα σας δώσουν πιο ελαφριά κάλυψη, αυτή του αερογράφου που λέμε, και αυτά που θα σας δώσουν την καλή κάλυψη και θα κάνουν το προϊόν να δείχνει ένα με το δέρμα, χωρίς απαραίτητα να προσφέρει το εφέ μάσκας.

Το εικονιζόμενο πινέλο είναι το Buffing Brush από Real Techniques. Η εταιρεία αυτή έχει άκρως ποιοτικά και οικονομικά πινέλα γι’ αυτό που προσφέρει, οπότε προτείνω αυτά για κάποιον αρχάριο. Δε μαδάνε, είναι πλήρως αξιόπιστα, τα πρώτα που πήρα τα έχω πάνω από 5 χρόνια και ακόμη καλά κρατούν.

Το Buffing Brush θα σας προσφέρει μία πολύ καλή κάλυψη, χωρίς το εφέ μάσκας που λέγαμε. Είναι αυτό που οι περισσότεροι αναζητούν σε ένα πινέλο θεωρώ, γι’ αυτό και προτείνω αυτό. Αν θέλετε φουλ κάλυψη, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα απλό πλακέ πινέλο, το οποίο απλά «ζωγραφίζει» τη βάση επάνω στο πρόσωπό σας. Αντίστοιχα αν θέλετε ελαφριά κάλυψη, ένα πινέλο duo-fiber, δηλαδή από εκείνα το έχουν μαύρες τριχούλες, με λευκή άκρη, είναι ό,τι πρέπει, αφού είναι πινέλα με αραιή τρίχα.

Εκτός των πινέλων όμως, υπάρχουν και τα γνωστά σφουγγαράκια/blender. Εγώ προτείνω για άλλη μια φορά της Real Techniques, αφού είναι άκρως οικονομικό και κάνει εξαιρετική δουλειά.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για foundation, concealer, κρεμώδη προϊόντα για φωτοσκιάσεις, ακόμη και για πούδρα.
Πραγματικά κάνει τα πάντα, και το προτείνω παντού. Η μία του άκρη είναι μυτερή, ώστε να φτάνει σε δύσκολα σημεία, όπως τα πλαϊνά της μύτης και η άλλη του άκρη είναι πλακέ, το οποίο βοηθάει να απλώσετε τη βάση σας.

2. Πούδρα

Για πούδρα, συνιστώ ένα φουντωτό πινέλο, το οποίο απλώνει αποτελεσματικά την πούδρα, χωρίς να αφήνει υπερβολικό προϊόν, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μη φαίνεται βαρύ και παστωμένο. Γενικώς η υπερβολική χρήση πούδρας είναι κάτι που χαλάει το μακιγιάζ μας και ενίοτε μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτερες και γερασμένες, διότι στέκεται μαζί με το προϊόν βάσης μέσα σε αυλακώσεις και λεπτές γραμμές, πράγμα το οποίο τις τονίζει ακόμη περισσότερο.

Το πινέλο Powder Brush από Real Techniques είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που κυκλοφορούν εκεί έξω και το συστήνω ανεπιφύλακτα.

3. Σκιάσεις και Ρουζ


Εδώ κι αν μπορούμε να γλιτώσουμε χρήματα. Για τις σκιάσεις μας, ή αλλιώς το contouring, το ρουζ ή ακόμη και το bronzing (ηλιοκαμένη όψη), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα και μόνο πινέλο.

Το V3 πινέλο από BH Cosmetics έιναι ιδανικό για όλα αυτά. Το κοφτό σχήμα του βοηθάει πολύ, αφού μπορεί να “πιάσει” τέλεια το κόκκαλο κάτω από τα ζυγωματικά μας και να κάνει τη σκίαση που θέλουμε. Με τον ίδιο τρόπο είναι εξίσου καλό για την εφαρμογή του ρουζ.

Κάπου εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο πινέλο είναι και Vegan, οι τριχούλες του δηλαδή είναι συνθετικές. Το βρίσκουμε στο beautybay.com το οποίο είναι 100% αξιόπιστο site και δεν περνάει τελωνείο. Επίσης είναι άκρως οικονομικό.

4. Πινέλα ματιών


Βρισκόμαστε ήδη στην τελευταία κατηγορία, η οποία είναι τα πινέλα ματιών. Εδώ λοιπόν, θα περιοριστώ στα 2, τα οποία χρησιμεύουν στην τοποθέτηση και ανάμειξη των ματ σκιών. Θεωρώ ότι οι shimmery/γυαλιστερές σκιές μπορούν να εφαρμοστούν πολύ εύκολα και με τα δάχτυλα, οπότε το πινέλο το βρίσκω καθαρά προαιρετικό.

Το πινέλο 227 της ZOEVA είναι τέλειο για την εφαρμογή σκιών στο κόκκαλο, αλλά και στην κόγχη του ματιού. Είναι φουντωτό αλλά και κάπως πλακέ ταυτόχρονα, το οποίο βοηθάει έτσι ώστε η τοποθέτηση και η ανάμιξη να γίνονται με ακρίβεια.
Είναι πολύ μαλακά τα πινέλα της ZOEVA, άκρως ποιοτικά και η σχέση τιμής-απόδοσης είναι πολύ καλή.
Εκτός από το 227 της ZOEVA, θα πρότεινα ως συμπληρωματικό και το M441 από Morphe, το οποίο είναι πιο φουντωτό και χρησιμεύει στην τοποθέτηση σκιών στο κόκκαλο και στην ανάμιξη των σκιών. Επίσης και τα δύο πινέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εφαρμογή σκιάς στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Τα πινέλα Morphe είναι επίσης πολύ οικονομικά και πολύς καλής ποιότητας. Έχω 3-4, τα οποία δε μου έχουν μαδήσει καθόλου, παρότι τα πλένω το λβιγότερο μία φορά τη βδομάδα.

Και τα δύο πινέλα μπορείτε να τα βρείτε στο cultbeauty.co.uk το οποίο είναι αξιόπιστο Αγγλικό site και δεν περνάει τελωνείο.
Αυτά ήταν τα πινέλα τα οποία θεωρώ ότι χρειάζεται κάποιος ο οποίος είναι αρχάριος στο μακιγιάζ και ξεκινάει τώρα. Τα πινέλα που σας πρότεινα, είναι πινέλα τα οποία χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου, είναι δηλαδή τεσταρισμένα και κάνουν εξαιρετική δουλειά.
Κάπου εδώ θέλω να αναφέρω, ότι πρότεινα μόνο πινέλα προσώπου και ματιών, διότι θεωρώ πως ένας αρχάριος στο μακιγιάζ δεν ασχολείται με προϊόντα όπως είναι το gel eyeliner ή η πομάδα φρυδιών, πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται πινέλα για eyeliner και φρύδια αντίστοιχα.

Αυτά λοιπόν από μένα για σήμερα. Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε το blog για να σας έρχεται ειδοποίηση για κάθε νέο post.
Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά σας φιλώ :*

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτή τη φόρμα συμφωνείτε με την διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων από το kouzounews.gr

Το kouzounews.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό. Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να αρνηθείτε. Αποδοχή Περισσότερα