Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 15′
Αναμονή: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό καλοκαιρινά φρούτα ποικιλία της αρεσκείας σας, π.χ. κορόμηλα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, βανίλιες, βερίκοκα, ροδάκινα (καθαρό βάρος)
- 500 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρέσκος ή έτοιμος
- 50 γρ. μέλι
- 1 κλωναράκι βανίλιας
- 12 φύλλα δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα. Ανακατεύουμε το μέλι μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Κόβουμε το κλωναράκι βανίλιας κάθετα στη μέση και μαζεύουμε τους σπόρους από το εσωτερικό της. Τους ρίχνουμε στο χυμό, μαζί με το κλωναράκι. Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα φρούτα ψιλοκομμένα και αδειάζουμε πάνω από αυτά το σιρόπι πορτοκαλιού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό της αρεσκείας μας ή με γιαούρτι.