Υλικά
- 415 γρ. ζάχαρη
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 85 γρ. κακάο
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 καψάκια βανίλιες
- 2 μεγάλα αυγά
- 240 ml Αριάνι “Το Μαρκάτι”
- 240 ml ηλιέλαιο
- 240 ml καυτό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
- Βήμα 1
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 150°C στον αέρα.
- Βήμα 2
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τα αυγά με το λάδι.
- Βήμα 3
Βάζουμε τη σόδα μέσα στο αριάνι και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το αριάνι με τη σόδα στα υγρά υλικά.
- Βήμα 4
Βάζουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το βραστό νερό και δουλεύουμε καλά το μείγμα.
- Βήμα 5
Σε 3 ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 20 εκ., βουτυρωμενα και με λαδόκολλα στον πάτο, βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
- Βήμα 6
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Γίνεται αφράτο και ζουμερο. Κάνει και για καπκεικ. Μπορούμε να το σερβίρουμε με σαντιγύ, με κρέμα μασκαρπονε, ή και με παγωτό. Καλή επιτυχία!