ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες
- χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδου
- 30 γρ. λευκό κρασί
- 340 γρ. καλαμαράκι σε πικάντικη σάλτσα (2 κονσέρβες)
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανός, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
- Τις βράζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν για 12-15 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το καλαμαράκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι (δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από τη κονσέρβα είναι ήδη πικάντικη).
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.