Από τη σάλτσα μέχρι το σωστό ψωμί για το δημιούργημά σου.
Γενικότερα το φαγητό, είναι ηδονή. Είναι όμως και φαντασία. Και τα σάντουιτς, είναι από εκείνα τα πιάτα που αν έχεις μεγάλη φαντασία, γενναία όρεξη και μπόλικες ιδέες, μπορείς να φτιάξεις αριστουργήματα. Σίγουρα έχουμε δοκιμάσει κορυφαίες συνταγές στα σαντουιτσάδικα, αλλά έχει πάντα άλλη άιγλη όταν το φτιάχνεις μόνος σου. Είναι μία απόδειξη στον εαυτό σου ότι καταλαβαίνεις τα έργα τέχνης, ακόμη και αν αποτελούνται από φαγώσιμα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί.
Οι παρακάτω 9 συμβουλές δεν είναι κάποιες συνταγές. Είναι μικρές σοφίες από σαντουιτσοφαγάδες σαν και εμάς, που έμαθαν παρατηρώντας και δοκιμάζοντας ξανά και ξανά.
Καλή όρεξη.
1. Επίλεξε το σωστό ψωμί ανάλογα με τα υλικά
Απλά τα πράγματα. Σε ένα σάντουιτς με μαρμελάδες, Merenda ή φυστικοβούτυρο, θέλεις μαλακό ψωμί και όχι σκληρό. Το αντίθετό αν έχεις πιο «σκληρά» υλικά όπως κοτόπουλο, κομμάτια γαλοπούλας ή πολλές φέτες αλλαντικών.
2. Μην βάζεις το αβοκάντο ολόκληρο
Όχι πως δεν μετράει, αλλά για εξοικονόμιση χώρου χτύπησε το για να του δώσεις, όση περισσότερη μπορείς, κρεμώδη υφή.